Direktlänk till inlägg 10 juni 2017

6:1, första veckan plus lite annat

Av martins-scribo - 10 juni 2017 10:32

Omställningen från två dagars fasta till en dag var ju, som ni säkert förstår, inga problem. I alla fall inte när det är åt det hållet. Vikten ligger och pendlar mellan 75,5 till 76,1 kilo under veckan. Mycket beroende på att saker och ting inte alltid har sin naturliga gång under veckan, även om man försöker var dag. Viktmässigt är det helt i sin ordning och jag är inte särskilt orolig för att jag nu helt plötsligt skall gå upp i vikt igen. Jag håller fortfarande stenkoll på mitt kaloriintag och överskrider inte mitt maximala intag på 2200 kalorier dagligen. 


Planen är ju att kroppen efter hand skall vänja sig vid den lite smalare skinnkostymen och att jag stannar i denna viktklassen på runt 75 kilo. Mycket för att jag själv känner att jag mår bra mentalt av att inte väga mer och att jag kroppsligt mår fysiskt mycket bättre. För mig personligen är detta alltså en ren vinst. Men det gäller ju att inte släppa efter nu och tro att det stannar här. För är det något som går fort, så är det vikten uppåt. Skulle det visa sig att jag går upp i vikt igen så kommer jag att gå över till fasta två dagar i veckan igen.


Jag har fått andra positiva vinster av detta också, jag äter minimalt med socker i kosten. Det enda jag egentligen unnar mig en fredag och/ eller lördag är en muffins ifrån Coop till kaffet. Har även, mer eller mindre, slutat äta snabbmat och fått in mycket grönsaker i kosten istället. Numera tillagar jag eller köper produkter som inte innehåller kött. Jag har minskat ner intaget av rött kött till ett minimum och ersatt det med andra produkter i stället, så som linser och böner. Jag äter fortfarande vitt kött och lax. Pasta och ris äter jag inte så mycket av längre. Pasta kan förekomma någon enstaka gång, men inte så ofta som förr. Däremot äter jag potatis. Kan säkert tyckas märkligt, men allt kan man inte utesluta. Men var lugn, jag håller koll på hur mycket potatis jag kan äta vid varje måltid. Lyckan är väl ändå att 100 gram färskpotatis bara är 70 kalorier. Det innebär att jag kan frossa i dessa underbara primörer nu i sommar. Underbart!


Till sist. För någon månad sedan upptäckte jag två områden med repor på min motorhuv. Dels i början, alldeles i kanten ner mot grillen och dels rätt högt upp på motorhuven upp mot luftintagen. Blev så ledsen och på samma gång arg över dessa repor, jag har ju ett ansvar för bilen då jag leasar den. Vem eller vilka gör sånt med berått mod och sen skiter i att säga till. Jag kan förstå om det var en olycka eller om det var ett djur av något slag som gjort detta. Men det jag inte kan förstå är om man gör detta i uppsåt att förstöra. Jag har i efterhand fått höra att det var fler bilar, på min parkering, som fått sina bilar skadade på motorhuvarna och andra ställen vid tiden då jag fick mina repor.


Reporna låg och irriterade i bakhuvudet och jag fick ingen ro över detta. För mig var dom som Grand Canyon. Jag tog kontakt med VW och åkte in med bilen för att få en bedömning av skadan. Två killar kollade på det och tyckte att någon av dom var lite väl djupa. Kanske skulle det gå bort om man rubbade, men troligast var att det skulle bli tal om en omlackering. Såg tusenlapparna försvinna för mitt inre. Jag blev rekommenderad att åka till en bilvårdsfirma ett stycke längre bort på Hisingen för en andra bedömning. Samma svar där, det kanske kan gå bort med en rejäl rubbning, men troligast var en omlackering. Fick en tid på helgen veckan efter. 


Strax efter nio på lördagsmorgonen, helgen efter, var Sonja och jag där med bilen. Det skulle ta cirka tre timmar att fixa. Vi tillbringade tiden på Backaplan och alla dess affärer under tiden. Här blev jag även attackerad av en ilsken mås, som med all tydlighet visade sitt missnöje med att jag kom för nära boet, som lämpligt nog var placerat i en stor blomkruka. En stor räkmacka hann vi förtära på ett fik i närheten innan bilen var klar. När vi så äntligen kom tillbaka till bilvårdfirman stod min bil och glänste som en blå juvel. Den såg ut som när jag hämtade ut den första gången. Tvättad både ut och invändigt. Men bäst av allt var att reporna var borta. En eloge till Holmens bilvård för ett bra utfört arbete!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av martins-scribo - 11 februari 2023 12:30

  Varje minut släcks ett ljus på vår jord  Och en själ börjar vandrar utan mål I himlen gråter en ängel utan vingar För ett barn saknar skydd någonstans    Ett svagt litet ljus börjar glöda  Och en själ hittar vägen igen I himlen får ...

Av martins-scribo - 9 oktober 2022 11:53

Jag minns fortfarande min barndoms svala sommarmorgnar. Där rönn och hagtorn stod i blom och gräset var fullt av morgondagg. När jag satt i vår berså och njöt av dom behagliga dofterna från vårt syrenbusksnår. Där man från skogens gröna fond, k...

Av martins-scribo - 20 maj 2022 17:32

Åh dessa gubbar, det finns gubbar för allt, Gubbar som motar, gubbar som hotar. Gubbar som ljuger, gubbar som suger. Gubbar som specialopererar, gubbar som chockerar. Gubbar som nekar, gubbar som tvekar. Gubbar som propagerar, gubbar som agite...

Av martins-scribo - 18 april 2022 17:42

Scio, video, sentio "Jag vet, jag ser, jag känner" Martin ...

Av martins-scribo - 26 mars 2022 19:03

På morgonen anses jag vara asocial;En sömndrucken människa helt utan tal;För mig är arla morgon ett helvetes kval;Viljan är att få kroppen sakta vaken;Men jag stirrar mest tomt och andlöst naken;Hör till dom som klassas bland morgonvraken;Jag trivs j...

Ovido - Quiz & Flashcards